4e Accres/Bos & Weide Kidsrun op vrijdag 14 september

Accres Sportstimulering en Fysiotherapie Bos & Weide organiseren tijdens de Nationale Sportweek de vierde editie van de Accres/Bos & Weide Kidsrun voor de Brede scholen uit Apeldoorn Zuid. Atletiekvereniging AV 34, Runnersworld, JOGG en de praktijkschool Apeldoorn ondersteunen de organisatie. De organisatoren verwachten 800 kinderen aan de start. Op vrijdag 14 september zal de bekende Apeldoornse atlete Marije van Hunenstijn om 9.00 uur het startschot geven voor de Kidsrun. Marije van Hunenstijn heeft zich in augustus geplaatst voor de halve finale 100 meter EK in Berlijn. De 23-jarige atlete kwam twee jaar terug al uit op de 4×100 meter, die ook dit jaar voor haar nog op het programma staat.

Tijdens de Nationale Sportweek gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Van 15 tot en met 29 september 2018 zetten duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Doe je ook mee?

In Apeldoorn-Zuid gaan de basisscholen het Kompas, de Reiziger, de Seb@stiaanschool, de Meester Lugtmeijerschool, de Fakkel en de Koningin Emmaschool strijden om de “Snelste school uit Apeldoorn Zuid” bokaal. De vorige editie werd gewonnen door de Fakkel. Welke school is in 2018 de snelste school van Apeldoorn Zuid? Ook is er een aanmoedigingsprijs te winnen, beschikbaar gesteld door het JOGG. Uitdaging genoeg om goed te presteren!!!

De Accres/Bos & Weide Kidsrun wordt gehouden in het Zuiderpark achter Dok zuid.

Het tijdschema is als volgt:

Groep 3 en 4:   400 meter                      9.00  uur
Groep 5 en 6:   800 meter                     10.00 uur
Groep 7 en 8:   1200 meter                   11.00 uur

De organisatoren hopen met het initiatief de jeugd in beweging te krijgen. Veel kinderen in Nederland bewegen minder dan nodig is voor een goede lichamelijke, motorische en psychosociale ontwikkeling. Door lang zitten voor televisie of andere beeldschermen hebben veel kinderen te slappe spieren en een slechte houding. Meer bewegen en sporten beïnvloedt op positieve wijze de ontwikkeling van kinderen evenals hun schoolprestaties. Mensen die in hun jeugd veel bewegen hebben een grotere kans dat beweeggedrag te continueren.

9.3

Bos & Weide Fysiotherapie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm en is een 5-sterren PlusPraktijk.

  • Geen wachtlijst
  • Ruime openingstijden
  • Gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Samenwerking met andere disciplines

Stel je vraag aan onze therapeuten

Created with Sketch. Maak een afspraak of bel onze praktijk Created with Sketch. 055 - 533 1941

Stel ons je vraag


Direct contact