Hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie die wordt veroorzaakt door (stuifmeel)pollen van bomen, kruiden of grassen. Wanneer de wind de pollen verspreidt, kunnen hooikoorts-patiënten last krijgen van een verstopte neus, niesbuien en rode en jeukende ogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn veelgehoorde problemen. Het komt soms zelfs voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

 

9.3

Bos & Weide Fysiotherapie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm en is een 5-sterren PlusPraktijk.

  • Geen wachtlijst
  • Ruime openingstijden
  • Gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Samenwerking met andere disciplines

Hooikoorts taping

Vele miljoenen mensen in Nederland hebben hooikoorts en vaak weten ze niet wat een goede behandeling is. Bij Bos & Weide zijn fysiotherapeuten werkzaam die gespecialiseerd zijn in Medical Taping. De fysiotherapeut brengt de tape aan op de rug, schouders en borstspieren. Hierdoor wordt er via het zenuwstelsel invloed uitgeoefend op de hulpademhalingsspieren en het longgebied. Wij adviseren voor het hooikoortsseizoen de tape aan te brengen. Maar ook wanneer u klachten heeft, kan de tape aangebracht worden. De tape kan een aantal dagen tot een week blijven zitten. Een herhaling van het aanbrengen van de tape vergroot de positieve werking.

Bij Bos & Weide zijn fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in Medical Taping. Hooikoortstaping valt nog niet onder de reguliere fysiotherapiebehandeling en wordt dus niet door de verzekeraar vergoed.

Meer weten over hooikoorts taping? Neem dan gerust contact met ons op!

Stel je vraag aan onze therapeuten

Created with Sketch. Maak een afspraak of bel onze praktijk Created with Sketch. 055 - 533 1941

    Stel ons je vraag


    Beleid coronavirus Beleid coronavirus
    Direct contact