Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomoatisch werkende fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spanning – of stressgerelateerde klachten, onbegrepen pijnklachten en a-specifieke chronische klachten. Dit worden zogenaamde psychosomatische klachten genoemd. De oorzaak van de klachten kan van zowel lichamelijke als geestelijke aard zijn of een combinatie daarvan. Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die verband houden met een verstoring in de balans.

9.3

Bos & Weide Fysiotherapie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm en is een 5-sterren PlusPraktijk.

 • Geen wachtlijst
 • Ruime openingstijden
 • Gespecialiseerde fysiotherapeuten
 • Samenwerking met andere disciplines

De samenhang

De samenhang tussen de lichamelijke klachten en de verstoring tussen belasting en belastbaarheid is aanvankelijk niet zo duidelijk. De te hoge belasting kan zowel op lichamelijk, psychisch als sociaal niveau liggen. De lichamelijke signalen worden dikwijls eerst genegeerd of verkeerd geïnterpreteerd. Als de klachten na verloop van tijd toenemen levert het zoeken naar een lichamelijke oorzaak niet altijd iets op. Een medische diagnose is vaak niet te stellen, wat een gevoel van onbegrip kan geven.

Lichamelijke en psychische klachten

De lichamelijke klachten kunnen verband houden met bepaalde levensomstandigheden zoals: hoog ervaren werkdruk, conflicten, emotionele gebeurtenissen, relationele problemen enzovoort. Wanneer deze gebeurtenissen langere tijd bestaan kunnen ze u zodanig uit evenwicht brengen dat daardoor uw weerstand zowel fysiek als mentaal afneemt en psychosomatische klachten kunnen ontstaan. Psychosomatische klachten uiten zich in lichamelijke en psychische klachten.

Aanpak

De psychosomatisch werkende fysiotherapeut begeleidt u in het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Deze fysiotherapeut werkt volgens het biopsychosociaal model. Dit houdt in dat de lichamelijk, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling worden betrokken. Allereerst zal er een gesprek en een onderzoek plaatsvinden. Dit aanvangsgesprek is dan ook gericht op het vinden van de relatie tussen de lichamelijke klachten en de belasting in het algemeen. Zowel lichamelijke, psychische en sociale aspecten worden meegenomen. Afhankelijk van uw hulpvraag, het gesprek en het onderzoek, worden gezamenlijk de doelen bepaald en een therapieplan opgesteld.

Stel je vraag aan onze therapeuten

Created with Sketch. Maak een afspraak of bel onze praktijk Created with Sketch. 055 - 533 1941

  Stel ons je vraag


  Beleid coronavirus Beleid coronavirus
  Direct contact
  Bos En Weide 127,5 X 89 Kopiëren Min