Reuma

Reuma is een chronische aandoening met een grillig verloop: u kunt veel klachten hebben, maar er zijn ook rustige periodes. Bij een gewrichtsontsteking heeft u last van pijn en voelt uw gewricht warm en gezwollen aan. In het begin van de ontsteking is de zwelling vaak nog niet zo zichtbaar. U kunt het dan bijvoorbeeld voelen onder de bal van uw voet tijdens het lopen, u hebt last van stijve vingers of uw handen gaan opzetten.

9.3

Bos & Weide Fysiotherapie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm en is een 5-sterren PlusPraktijk.

  • Geen wachtlijst
  • Ruime openingstijden
  • Gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Samenwerking met andere disciplines

Gevolgen van Reuma

Met name als u een lange tijd in dezelfde houding hebt gezeten of gelegen, wordt het gewricht pijnlijk en stijf. Dit maakt bewegen lastiger en heeft een nadelige invloed op uw conditie. Een andere veelvoorkomende klacht is vermoeidheid, u voelt zich energieloos. Dit komt omdat de ontsteking vaak bloedarmoede veroorzaakt. Andere symptomen zijn: verstoorde nachtrust, koorts, zwakte, gebrek aan eetlust.

Fysiotherapie

Het doel van fysiotherapie is dat u zo goed mogelijk functioneert in het dagelijks leven en optimaal kunt deelnemen aan de maatschappij. Het is daarvoor belangrijk dat uw conditie op peil is en dat uw gewrichten en spieren zo goed mogelijk werken.

Gerichte behandeling

Bij reuma helpt de fysiotherapeut u aan een goede houding en hij geeft u tips om op de juiste manier te bewegen. Hij leert u welke oefeningen u thuis kunt doen en welke sport en lichaamsbeweging het meest voor u geschikt zijn. De fysiotherapeut kan meer vertellen over gewrichtsbescherming en eventueel ook advies geven over het gebruik van hulpmiddelen.

Stel je vraag aan onze therapeuten

Created with Sketch. Maak een afspraak of bel onze praktijk Created with Sketch. 055 - 533 1941

Joycen Galang

Stel ons je vraag


Direct contact