Oncologische fysiotherapie

Oncologische Fysiotherapie betekent revalideren bij kanker. Kanker is een zeer ingrijpende ziekte. Elk type kanker heeft zijn eigen kenmerken met een verschillende prognose en behandeling, waarbij patiënten zowel fysieke, psychologische en sociale gevolgen kunnen ondervinden. Daarom moet er rekening gehouden worden met klachten ten gevolge van bijwerkingen en de mogelijke effecten van de behandeling op lange termijn.

9.3

Bos & Weide Fysiotherapie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm en is een 5-sterren PlusPraktijk.

  • Ruime openingstijden
  • Gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Samenwerking met andere disciplines

Kwaliteit van het leven

Met oncologische fysiotherapie kan een groot deel van de patiënten gediagnosticeerd met kanker geholpen worden om de gevolgen hiervan te boven te komen en om de kwaliteit van het leven te verbeteren, en eventueel het hervatten van deelname aan het arbeidsproces. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat lichaamsbeweging een belangrijk en positief effect heeft op de kwaliteit van leven voor patiënten met kanker. Regelmatige lichaamsbeweging kan het immuunsysteem helpen om het spijsverteringstelsel gezond te houden. Als gevolg daarvan verlaagt het risico op bepaalde soorten van kanker. Recent onderzoek heeft aangetoond dat lichaamsbeweging bij borstkanker de terugkeer van kanker kan voorkomen.

Oncologische revalidatie

Activiteitenniveau

Oncologische fysiotherapie richt zich op patiënten die onder behandeling zijn of zijn geweest in verband met kanker en niet in staat zijn om zelfstandig hun activiteitenniveau te vergroten of te onderhouden. De behandeling vindt plaats onder begeleiding van een fysiotherapeut. Naast training bestaat het programma ook uit voorlichting over voeding en het belang van bewegen. Oncologische fysiotherapie valt onder de vergoeding fysiotherapie. Deelnemers hebben wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Stel je vraag aan onze therapeuten

Created with Sketch. Maak een afspraak of bel onze praktijk Created with Sketch. 055 - 533 1941
Joycen Galang

Joycen Galang

    Stel ons je vraag


    Direct contact