COPD / astma

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar lichamelijke activiteit bij mensen met COPD en andere luchtwegproblemen. Wat u waarschijnlijk niet verrast is dat mensen met matig tot ernstig COPD minder bewegen dan nodig is om ‘in conditie’ te blijven. Maar ook mensen die in lichtere mate COPD (Gold I en II) hebben en over het algemeen minder klachten ervaren, bewegen al een stuk minder vergeleken met mensen die geen luchtwegklachten hebben. Bewegen kan op veel manieren.

9.3

Bos & Weide Fysiotherapie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm en is een 5-sterren PlusPraktijk.

  • Ruime openingstijden
  • Gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Samenwerking met andere disciplines

Fysiotherapie COPD / Astma

Misschien bent u van plan om meer te gaan bewegen of heeft u het advies gekregen om dit te gaan doen en lukt dit niet. U bent te kortademig en weet niet hoe u het moet aanpakken of er kan sprake zijn van andere (chronische) aandoeningen die het ingewikkelder maken om te gaan sporten of bewegen. Dan kan het prettig zijn om hierin begeleid te worden door een fysiotherapeut.

Specialisatie

Bij Bos & Weide Fysiotherapie werken we met een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten dat met veel enthousiasme mensen met luchtwegklachten en andere chronische aandoeningen begeleidt in bewegen. Er wordt gewerkt volgens een stappenplan dat is gebaseerd op de richtlijn van de beroepsvereniging. Doelen kunnen gericht zijn op het verbeteren van het lopen en fietsen met behulp van inspanningstraining en krachttraining van met name de beenspieren.

beweegprogramma's fysiotherapie

Begeleiding

Wanneer kortademigheid een klacht is die op de voorgrond staat, kijken we naar hoe u beweegt en ademt en oefenen we dagelijkse activiteiten als traplopen, bukken en tillen. Het makkelijker kunnen ophoesten van slijm kunt u leren door te hoesten en huffen.

Op maat begeleiding

Begeleiding kan bij ons op verschillende manieren. Kortdurend na een periode van ziek zijn of na een opname in het ziekenhuis om weer op de been te komen. Of om voldoende handvatten te krijgen om daarna zelfstandig en duurzaam te kunnen bewegen en/of sporten. Een langer traject behoort tot de mogelijkheden als u onder begeleiding uw conditie en kracht wilt verbeteren. Omdat de luchtwegklachten bij iedereen verschillend zijn bieden we de therapie op maat aan en is er veel mogelijk.

Fysio fitness

Stel je vraag aan onze therapeuten

Created with Sketch. Maak een afspraak of bel onze praktijk Created with Sketch. 055 - 533 1941
Jantine van Elst

Jantine van Elst

Arnout Bos

Arnout Bos

Rogier Bos

Rogier Bos

Ralf Dijkman

Ralf Dijkman

Sharon Veeneman-Hendriks

Sharon Veeneman-Hendriks

    Stel ons je vraag


    Direct contact