Vergoeding

Wat fysiotherapie kost, hangt grotendeels af van de manier waarop u bent verzekerd. Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed. De meeste mensen hebben daarom een aanvullende verzekering met een dekking voor fysiotherapie.

Bekijk onze prijslijst

9.3

Bos & Weide Fysiotherapie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm en is een 5-sterren PlusPraktijk.

  • Ruime openingstijden
  • Gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Samenwerking met andere disciplines

Vergoeding fysiotherapie jongeren tot 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar nog 9 behandelingen. Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed krijgen.

Vergoeding fysiotherapie 18 jaar en ouder

Fysiotherapie voor een niet-chronische aandoening wordt vergoed uit de aanvullende verzekering (als u deze heeft afgesloten). Wat zijn niet-chronische klachten? U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld nek-, schouder-, rug-, knie- en enkelklachten, waarbij er geen sprake is van een operatie.

Heeft u een chronische aandoening? Dan krijgt u fysiotherapie vergoed uit de basis verzekering vanaf de 21e behandeling. Bent u voldoende aanvullende verzekerd, dan worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bent u onvoldoende aanvullend verzekerd dan dient u deze behandelingen zelf te betalen (zie onze prijslijst). Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.
Er is door de overheid een lijst opgesteld met aandoeningen die als chronisch worden aangemerkt. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om behandelingen na een operatie of na een CVA.

Claudicatio Intermittens (etalage benen)

Bij Claudicatio Intermittens (etalage benen) worden de eerste 37 behandelingen vergoed vanuit de basis verzekering.

Verwijzing

Voor een bezoek aan de fysiotherapeut heeft u geen verwijzing nodig. Voor behandelingen aan huis is dit wel noodzakelijk.

Eigen risico

Kinderen hebben geen eigen risico.
Volwassenen hebben in 2023 een eigen risico van € 385,-. Het eigen risico geldt alleen bij behandelingen die worden vergoed uit de basisverzekering (bij chronische klachten). Behandelingen die worden vergoed door uw aanvullende verzekering tellen niet mee voor het eigen risico.

Stel je vraag aan onze therapeuten

Created with Sketch. Maak een afspraak of bel onze praktijk Created with Sketch. 055 - 533 1941

    Stel ons je vraag


    Direct contact