Dry Needling

Dry needling is een therapievorm gericht op het snel inactiveren van pijnlijke spierverhardingen (myofasciale triggerpoints). Er wordt een dunne, niet-holle naald in huid en spier gebracht. ‘Dry’ toont aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald. Het aanprikken van pijnlijke triggerpoints geeft een lokale spierreactie/schok in de spier. Hierna ontspant de spier zich meestal direct, waardoor u weer makkelijker kunt bewegen.

9.3

Bos & Weide Fysiotherapie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm en is een 5-sterren PlusPraktijk.

  • Ruime openingstijden
  • Gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Samenwerking met andere disciplines

Waarom dry needling?

Dry needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en dient niet verward te worden met acupunctuur. De behandeling met dry needling is gericht op spierverhardingen, waarbij kortdurend enkele spieren worden behandeld. De klassieke acupunctuur werkt volgens een energetisch concept, waarbij meerdere naalden oppervlakkig in het lichaam worden geprikt en daar enige tijd blijven zitten.

 

Hoe werkt dry needling?

Het inbrengen van het naaldje voelt u niet of nauwelijks. Als de spierverharding wordt aangeprikt kan de spier even kort aanspannen. Soms kan dit wat pijnlijk aanvoelen. Wanneer u hierbij uw herkenbare pijn voelt, is de kans zeer groot dat het een positief effect oplevert. Hierbij ontspant de spier, wordt de beweeglijkheid vergroot en kan de pijn al direct minder zijn. Tijdens de behandeling kan het voorkomen dat u wat kunt gaan zweten en zich wat rillerig of vermoeid kan voelen. Omdat deze reactie kan optreden, zal er altijd in liggende houding worden behandeld. In de eerste behandeling zullen we ons beperken in het aanprikken van meerdere spieren om even uw reactie te testen.

 

Stel je vraag aan onze therapeuten

Created with Sketch. Maak een afspraak of bel onze praktijk Created with Sketch. 055 - 533 1941
Cindy Wijnbergen

Cindy Wijnbergen

Loes Stormink

Loes Stormink

Daan Drent

Daan Drent

Shahab Khateri Vayeghan

    Stel ons je vraag


    Direct contact