Handfysiotherapie

Met 27 botjes en veel pezen, zenuwen en spieren zijn onze handen complexe onderdelen van het lichaam die een zeer belangrijke rol spelen in ons dagelijks leven. Omdat de hand een van de meest ingewikkelde onderdelen van de menselijke anatomie is verdient de hand meer gespecialiseerde zorg.
Met wat voor klachten kunt u naar de handtherapeut? Deze klachten kunnen zeer uiteenlopend zijn. Er kan sprake zijn van pijn in uw vingers, duim of pols.

9.3

Bos & Weide Fysiotherapie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm en is een 5-sterren PlusPraktijk.

  • Ruime openingstijden
  • Gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Samenwerking met andere disciplines

De oorzaak

De oorzaak van hand- en polsklachten kan verschillend zijn. Soms komt dit door slijtage of door overbelasting, maar er kan ook een peesontsteking aanwezig zijn. Tevens kunt u tintelingen in uw vingers of duim hebben door een beknelde zenuw. Ook na trauma’s als een vinger uit de kom, een vinger- of een polsbreuk of een peesletsel kunt u naar de handtherapeut. Het is ook mogelijk dat de specialist u doorverwijst naar de handtherapeut nadat u een operatie aan uw hand hebt gehad, bijvoorbeeld een operatie bij het Carpaal Tunnel Syndroom, Dupuytren of operaties na trauma’s (bijvoorbeeld peesletsel, breuken of huiddefecten). Een handtherapeut begeleidt u dan na de operatie om de hand weer goed te laten functioneren zodat u deze weer kan inschakelen tijdens activiteiten in het dagelijks leven.

Handfyiotherapie

Wat doet de handtherapeut?

Handtherapie bestaat vaak uit een combinatie van spalktherapie en oefentherapie. Dit betekent dat als het nodig is, er een spalk voor u wordt gemaakt. Deze spalk kan een ondersteunende of beschermende of een mobiliserende (soepel maken) functie hebben. Ook zullen er oefeningen worden gedaan om de vingers, duim of pols weer soepel te laten bewegen en om de kracht in uw hand en arm op te bouwen.

Handfysiotherapie behandeling

Stel je vraag aan onze therapeuten

Created with Sketch. Maak een afspraak of bel onze praktijk Created with Sketch. 055 - 533 1941
Joycen Galang

Joycen Galang

    Stel ons je vraag


    Direct contact