Parkinson Boxing

Bos & Weide Fysiotherapie biedt een uitdagende trainingsvorm voor mensen met Parkinson aan: Parkinson Boxing.

Parkinson Boxing is een actieve groepstraining, gericht op balans, uithoudingsvermogen en coördinatie. Door de complexe en intensieve beweegvormen worden de hersenen gestimuleerd tot het aanmaken van stofjes (neurotransmitters) die het brein helpen om bewegen makkelijker te maken. Met deze folder willen wij u informeren over de inhoud van BoksFit bij Parkinson, misschien is deelname voor u ook waardevol!

9.3

Bos & Weide Fysiotherapie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm en is een 5-sterren PlusPraktijk.

  • Ruime openingstijden
  • Gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Samenwerking met andere disciplines

In 2019 zijn bij Bos & Weide Fysiotherapie de ‘Parkinson Boxing’ groepen gestart. Onze ParkinsonNet fysiotherapeuten Ralf Dijkman en Sharon Hendriks hebben hiertoe de cursus ‘Boksen bij Parkinson’ gevolgd.
Boksen is in vergelijking met andere sporten de meest fysiek veeleisende training. Naast een intensieve en afwisselende training is boksen ook een effectieve stressverlichter!
De trainingen leggen de nadruk op algehele conditie, spierkracht, balans en coördinatie. Deze worden ervaren als zwaar, maar ook gedoseerd door middel van pauzemomenten.
De boksoefeningen worden ‘non-contact’ uitgevoerd, we slaan op elkaars bokshandschoenen. Hierdoor zijn de trainingen veilig en is er een laag blessure-risico.

De trainingen worden aangevuld met PWR! (groot en snel bewegen) en circuittrainingen (behendigheid en dubbeltaken). We beginnen altijd met een warming-up en sluiten af met een cooling down.
Onderzoek naar deze trainingen laat positieve effecten zien op het dagelijks functioneren van mensen met Parkinson. Daarnaast ervaren deelnemers de training als een goede uitlaatklep.
Enkele door ons gehoorde uitspraken:
• Ik ben moe maar wel ‘fitter’ na de training!
• De mist uit mijn hoofd is even weg!
• Ik heb nooit gesport, maar boksen is leuk!
• Doordat we samen trainen ga ik er met plezier naartoe!
Parkinson Boxing wordt ondersteund door de Parkinson Vereniging, ParkinsonNet en de Stichting Parkinson Nederland. Het is een verantwoorde manier van training, die wordt begeleid door onze ParkinsonNet fysiotherapeuten.

Ralf

Parkinson Boxing is een actieve groepstraining, samen met plezier sporten staat voorop. De techniek van het boksen is eenvoudig maar toch ook uitdagend en zal u stap voor stap worden uitgelegd.

Wilt u deelnemen aan Parkinson Boxing, maar bent u nog niet eerder bij ons behandeld, dan doen wij altijd een uitgebreide intake. Tijdens de intake kunnen wij beoordelen of u kunt deelnemen aan een proefles. Tevens geven wij u tijdens de intake enige aanvullende informatie over voorwaarden en vergoedingsmogelijkheden voor deelname.

Aanmelden of meer informatie opvragen, kan via Sharon of Ralf. Wij bieden u de mogelijkheid voor een proefles. De lessen vinden plaats op woensdagmiddag.

U kunt contact met ons opnemen via: 055-5331941 of per email: info@bosenweide.nl

boxen stand

Stel je vraag aan onze therapeuten

Created with Sketch. Maak een afspraak of bel onze praktijk Created with Sketch. 055 - 533 1941
Ralf Dijkman

Ralf Dijkman

Sharon Veeneman-Hendriks

Sharon Veeneman-Hendriks

    Stel ons je vraag


    Direct contact