Fysiotherapiebehandeling na Corona

Een besmetting met het Coronavirus (COVID-19) kan een forse impact hebben op uw gezondheid. Het wisselt sterk hoe lang het duurt voor een patiënt hersteld is van COVID-19. Een grote groep mensen herstelt snel zonder dat zij extra zorg nodig heeft. In sommige gevallen is fysiotherapie al dan niet in combinatie met ergotherapie, logopedie en/of diëtetiek nodig.

9.3

Bos & Weide Fysiotherapie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm en is een 5-sterren PlusPraktijk.

  • Ruime openingstijden
  • Gespecialiseerde fysiotherapeuten
  • Samenwerking met andere disciplines

De behandeling

De fysiotherapeut kan een belangrijke rol spelen bij het herstel van patiënten met COVID-19 die restklachten hebben op het gebied van het bewegend functioneren. U merkt dit doordat u minder kan dan voorheen en mogelijk bent u minder actief. Vaak heeft dit te maken met benauwdheidsklachten of een verminderde spierkracht in de armen en benen. Bos & Weide Fysiotherapie heeft gespecialiseerde (long)fysiotherapeuten die nog extra geschoold zijn in de behandeling van COVID-19 patiënten. De therapeuten zijn hierdoor op de hoogte van de laatste inzichten voor de meest optimale behandeling van herstellende coronapatiënten. Op basis van de laatste inzichten en eventueel overleg met andere zorgverleners en specialisten krijgt u een op maat gemaakt revalidatieprogramma aangeboden, waarbij rekening wordt gehouden met uw persoonlijke omstandigheden. Ten alle tijden worden de RIVM maatregelen nageleefd en wordt indien nodig met beschermingsmiddelen zoals handschoenen, jassen en mondkapjes gewerkt.

Vergoeding

Fysiotherapie na COVID-19 wordt tijdelijk en onder voorwaarden vanaf de 1 e behandeling vergoed uit de basisverzekering. U dient er wel rekening mee te houden, dat de vergoeding ten koste gaat van uw eigen risico. Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een verwijzing noodzakelijk en hierop moet staan dat u (waarschijnlijk) COVID-19 heeft gehad. Het is niet noodzakelijk om positief getest te zijn op COVID-19 om in aanmerking te komen voor vergoeding van fysiotherapie. De verwijzing moet binnen 4 maanden na de het acute infectiestadium plaatsvinden, de behandeling moet binnen een maand na verwijzing beginnen. U heeft recht op maximaal 50 behandelingen in 6 maanden tijd. Bij hoge uitzondering, indien er sprake is blijvende schade kan deze termijn met nog een keer 6 maanden (max. 50 behandelingen) worden verlengd. Om voor vergoeding van herstelzorg in aanmerking te komen moet u toestemming geven voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek.

Advies

Heeft u vragen of wilt u telefonisch advies? Neem dan contact met ons op. Na een korte screening door de balie assistente, zal één van onze fysiotherapeuten contact met u opnemen om uw situatie verder te bespreken.

Stel je vraag aan onze therapeuten

Created with Sketch. Maak een afspraak of bel onze praktijk Created with Sketch. 055 - 533 1941
Arnout Bos

Arnout Bos

    Stel ons je vraag


    Direct contact